Een sanitaire unit is ideaal bij het verbouwen van de badkamer

Sanitaire unit

Indien jij ervoor kiest om jouw badkamer te verbouwen is het van groot belang om de verbouwing te plannen. Denk hierbij aan de termijn die je nodig denkt te hebben om de verbouwing succesvol af te ronden. De termijn is afhankelijk van de grootte van jouw klus en het aantal mensen die je zullen helpen. Je kunt daarom besluiten om vakmensen in te zetten en het gehele proces te bespoedigen. Gedurende de verbouwing zal je geen gebruik kunnen maken van de badkamer, waardoor douchen of naar de wc gaan geen optie is. In zo’n geval is het verstandig om te kiezen voor een mobiele sanitaire unit

Comfort

Het grootste voordeel dat een mobiele sanitaire unit kan bieden is gericht op het bieden van comfort. Tijdens de verbouwing zal het niet hygiënisch zijn om gebruik te maken van het normale toilet. De oplossing hiervoor bestaat uit een mobiele sanitaire unit en deze is beslist hygiënisch. Je kunt daardoor naar de wc gaan op de momenten waarop jij dat wil. De douchecabine is groot genoeg om prima te kunnen staan, als je aan het begin of aan het einde van de dag wenst te douchen. 

Mobile toilet
Mobile toilet

Compact formaat

Er is bij de mobiele sanitaire unit sprake van een compact formaat, waarbij geldt dat je deze unit gemakkelijk kunt verplaatsen. Of je de mobiele unit nou beneden of boven het huis wenst te plaatsen, het is relatief gemakkelijk om dit te kunnen doen. Bij het huren of het kopen van een mobiele unit heb je de keuze uit verschillende afmetingen. Kies hierbij voor het formaat dat in jouw huis past en vergelijk vooral verschillende opties met elkaar. Je kunt de unit vervolgens plaatsen in de tuin, op zolder of elders in het huis. 

Schoonmaken

Bij het schoonmaken van de mobiele toiletunit geldt dat het belangrijk is om gebruik te maken van water en schoonmaakmiddelen. Hiermee zorg je ervoor dat er geen schimmel ontstaat. Het is belangrijk om een bepaalde routine aan te houden in het schoonmaken, doe dit bijvoorbeeld op wekelijkse basis om problemen te voorkomen. Je kunt bij het schoonmaken gebruik maken van doekjes en dweilen om ervoor te zorgen dat de ruimte volledig schoon is.