Degelijk hang – en sluitwerk

hang - en sluitwerk

Een wens die iedereen voor zijn of haar woning heeft, is dat je met een veilig gevoel kunt wonen. De woning moet dermate goed beveiligd zijn, dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken om inbrekers en indringers. Met een gedegen beveiliging zijn de spullen en bewoners in een woning goed beschermd. De eerste bescherming tegen gevaren van buitenaf realiseer je met het hang- en sluitwerk op de deuren en ramen van de woning. Het is echter wel belangrijk dat het om degelijk hang- en sluitwerk gaat. Als dit namelijk niet het geval is dan stelt de beveiliging van de woning niks voor en moet je snel overstappen.

Wat kunnen we als degelijk hang- en sluitwerk beschouwen?

De definitie wat we als degelijk hang- en sluitwerk kunnen beschouwen is eigenlijk heel simpel. We bedoelen hier namelijk sloten en hangwerk mee die inbrekers en andere kwaadwillende personen zo lang mogelijk buiten de deur kunnen houden. Hier kunnen we geen vaste maatstaf voor aangeven. Inbrekers verzinnen namelijk steeds nieuwe manieren om woningen binnen te komen. Sloten met een SKGB of politiekeurmerk komen hiervoor in aanmerking. Als dit keurmerk echter een aantal jaren geleden is toegekend dan is dit geen garantie dat het hang- en sluitwerk nog altijd als degelijk beschouwd kan worden.

hang - en sluitwerk
Zorg dat een woning goed hang – en sluitwerk heeft. Niet zoals hierboven.

Slotenmaker huidige sloten laten beoordelen en vervangen

Om absoluut zeker te weten dat je woning van degelijk hang- en sluitwerk is voorzien waarmee inbrekers en indringen buiten gehouden kunnen worden, kan je het beste een slotenmaker inschakelen om de beveiliging van je woning te beoordelen. Een van de eerste dingen waar de huisbeveiligingsspecialist naar zal kijken is het hang- en sluitwerk. Blijkt dat dit onderdeel van de beveiliging niet meer op orde is dan kan de slotenmaker je ook meteen helpen met het overstappen en nieuwe sloten plaatsen.

Bron: http://slotenmakersgouda.nl/