De voordelen van een hangende terrasheater

terrasverwarming

Buiten zitten tot in de late uurtjes zonder het koud of kil te krijgen, dat is wat een heater kan doen. Deze zorgt binnen een mum van tijd voor een behaaglijke, warme sfeer en temperatuur. Hierdoor worden je avonden nog gezelliger. Maar in de wereld van heaters heb je nog zoveel keuze. Kies je voor een staande heater of een hangende heater en wil je er één op gas of juist elektrisch? Keuzes, keuzes en nog meer keuzes. In dit artikel overtuig ik je ervan dat een hangende terrasheater echt de beste keuze is. Lees snel verder als jij binnenkort aangenaam buiten wilt kunnen zitten. 

Warm en behaaglijk buiten zitten

De eerste reden om een hangende terrasheater aan te schaffen is natuurlijk voor de warmte. Een hangende terrasheater zorgt ervoor dat je hele terras binnen een mum van tijd een aangename temperatuur heeft. Hierdoor hoef je niet naar binnen te verplaatsen of een dekentje te pakken, maar kun je de hele avond buiten blijven zitten. De heater verwarmt uiteraard naar beneden aangezien deze aan het plafond hangt. Hierdoor kun je met een hangende heater heel gericht verwarmen. Sommige hangende heaters kun je ook verstellen, waardoor je nog gerichter kunt verwarmen. 

hangende terrasheater
Wat zijn de voordelen van een hangende terrasheater?

Neemt weinig ruimte in beslag

Een terrasheater hangend aan het plafond van je overkapping of aan de partytent neemt maar weinig ruimte in beslag. Doordat hij boven je hoofd hangt loop je hem niet per ongeluk om en hoef je hem ook niet steeds te verzetten. Bij bijvoorbeeld een staande terrasverwarmer zul je sneller tegen dit probleem aanlopen. Daarnaast valt de heater hierdoor ook een stuk minder op, wat wellicht ook belangrijk is. Misschien vind je het niet het mooiste item van je tuin en dan kun je hem lekker uit het zicht plaatsen. 

Straalt sfeer uit

Uiteraard mag een heater ook best wat sfeer uitstralen en de hangende terrasheater doet dat zeker. Een standaard hangende heater geeft naast warmte natuurlijk ook al een bepaald licht aan je overkapping. Er zijn zelfs hangende heaters in de vorm van een lamp. Zo kun je de heater gezellig boven je zithoek of eettafel hangen en heb je er dubbel profijt van. Het geeft sfeervol, warm licht en je profiteert daarnaast van de heerlijke warmte die er van af komt. Hierdoor hoef je niet ook nog eens een aparte lamp aan te schaffen voor onder de overkapping. Twee vliegen in één klap!