De laurier in de tuin plaatsen


De laurier is een populaire plant omdat hij vaak gebruikt wordt als haagplant. Deze plant worden vooral vaak door die personen gebruikt die een conifeer niet graag als een haagplant willen gebruiken. De laurier soorten zijn winterhard. Ze kunnen afhankelijk van hun soort -15/-20 graden vorst verdragen. De meeste lauriersoorten die gebruikt worden zijn de snelle groeiers. Zij kunnen gemakkelijk 50 cm per jaar groeien. Je kan nog wel kiezen uit verschillende soorten waarbij je er ook minder per strekkende meter hoeft te gebruiken. Dat is ook weer voordeliger. Wanneer je echter een kleine tuin worden altijd langzaam groeiende geadviseerd. De snelgroeiende nemen meer plaats in. Voor de kleine kan je de Otto Luyken of Zembeliana gebruiken.

Laurier als haag
De laurier is zeer geschikt om als haag te gebruiken. Ze groeien hard en vallen mooi breed uit. Daardoor heb je binnen de kortste keren een tuin zonder inkijk en waarbij je zelf kunt genieten van een mooie groen haag. Het is een gemakkelijke plant en hij blijft het hele jaar door groen. Laurierkers wordt in de eerste plaats vaak gebruikt als een haagafscheiding maar we weten nu ook dat deze plant andere kwaliteiten biedt. Laurier trekt namelijk bijen en vlinders aan waardoor er dus weer extra leven in de tuin komt. Ook vogels weten deze planten goed te waarderen. Wanneer je de laurier snoeit scheidt hij de geur af van amandelen. De geur is ongevaarlijk maar het gif wat daarbij naar buiten komt is wel gevaarlijk.

Voorlichten
Het is net als bij iedere plant van belang dat je je goed laat voorlichten door een tuinder over welke soort je best kunt gebruiken als een afscheiding van je tuin. Laat hem ter plekke komen kijken. Ieder tuin is anders gelegen. De ene staat de hele dag in de zon en de andere weer een hele dag in de schaduw. Waar komt de wind vandaan. Dat is vooral van belang tijdens de wintermaanden.