De eindeloze mogelijkheden van steigerhout


Steigerhout wordt gebruikt voor op een steiger (die bijvoorbeeld gebruikt wordt in de bouw). De planken zijn van vurenhout. Kenmerkend voor vurenhout is dat het een stoere en robuuste uitstraling heeft. Buiten het gebruik op de steiger is steigerhout op dit moment erg populair voor vele andere doeleinden. Bij CanDo vindt u allerlei soorten steigerhout, laat die kans niet lopen!

 

Waar wordt steigerhout nog meer voor gebruikt?

 

Steigerhout wordt erg veel gebruikt voor het vervaardigen van meubels en accessoires in huis en in de tuin. Ook vele andere gebouwen zoals kantoorpanden volgen de trend en maken veel gebruik van steigerhout in de inrichting. Het voordeel van het gebruik is dat het sowieso al een robuuste uitstraling heeft. Wanneer een product intensief gebruikt wordt zal deze uitstraling alleen maar geaccentueerd worden en zal het steeds meer charme krijgen. Wanneer je kiest voor meubels of accessoires van steigerhout kun je kiezen voor nieuw steigerhout. Dit kun je eventueel nog bewerken met een white-wash of grey-wash bijvoorbeeld, zo geef je er nog je eigen draai aan. Dit hout is niet gebruikt en zal nog niet veel putjes en deukjes bevatten. Gebruikt steigerhout is ook erg geliefd en laat ook echt zien dat het gebruikt is. Het is wellicht al verweerd en heeft weldegelijk gebruikssporen.

 

Waar kan ik steigerhout kopen?

 

Nieuw steigerhout is vaak in de bouwmarkt verkrijgbaar. Dit is dan nog helemaal origineel van kleur. Gebruikt steigerhout wordt in een reguliere bouwmarkt vaak niet verkocht. Hiervoor kun je het beste op internet op zoek gaan. Er zijn veel verschillende aanbieders en vaak wordt dan beschreven wat de staat is van het steigerhout. De prijzen kunnen nogal verschillen dus het is zeker de moeite waard om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wanneer je zelf niet handig bent kun je ervoor kiezen om kant en klare meubels gemaakt van steigerhout te laten maken. Een vakman kan vrij eenvoudig de mooiste producten maken. Wanneer je dit wenst kun je de afwerking zelf op je nemen.