Bespaar nu aanzienlijk op je energiekosten

led lamp

Als je denkt aan bezuinigen op stroom dan gaan je  gedachten waarschijnlijk direct naar apparaten die veel stroom gebruiken. De vaatwasser, de elektrische oven, een elektrisch kacheltje. En ja, apparaten die warmte produceren zijn ‘stroomvreters’. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoeveel stroom je kwijt bent aan verlichting? De ouderwetse gloeilamp geeft behalve licht ook warmte en  verbruikt daarmee ongemerkt een flinke hoeveelheid stroom. LED verlichting daarentegen is veel zuiniger in gebruik. LED lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik en zijn dus milieuvriendelijk. Je kunt een kapotte LED lamp inleveren in speciale containers die bij supermarkten staan. Ze worden dan gerecycled en bepaalde onderdelen worden hergebruikt.

 

Vervang je lampen door LED verlichting

Het loont zeker de moeite om de lampen in je woning te vervangen door LED verlichting. Een LED lamp verbruikt veel minder energie dan een ouderwetse gloeilamp. Dit zie je direct aan het vermogen van de lamp. Een gloeilamp heeft minimaal een vermogen van 40 of 60 Watt. Voor veel licht is soms zelfs 100 Watt nodig. Een LED lamp met vergelijkbare sterkte verbruikt slechts een fractie van dit vermogen. Als je LED lampen gaat kopen dan vind je in de winkel vaak een conversietabel zodat je weet welke lamp je moet kopen voor dezelfde hoeveelheid licht als met een vergelijkbare gloeilamp.

 

Een LED lamp gaat veel langer mee

De aanschafprijs van een LED lamp ligt een stukje hoger dan die van een gloeilamp. Maar daar staat tegenover dat LED verlichting veel langer meegaat. Een LED lamp heeft in de meeste gevallen een levensduur van vele duizenden uren. Dat betekent in de praktijk dat zo’n lamp jaren meegaat. Daarmee verdien je de hogere investering uiteindelijk met gemak terug. En dat is nog niet alles. Je bespaart ook flink wat energie doordat je stroomverbruik omlaag gaat. Ongemerkt gaat een groot deel van je stroomverbruik op aan verlichting. Vervanging van je gloeilampen heeft dan ook zeker een positief effect op je stroomkosten. Maar er zijn meer redenen om voor LED te kiezen.

led verlichting
Heb jij al led verlichting in huis?

Warme verlichting met LED lampen, kan dat?

Een veel gehoorde klacht is dat het licht van gloeilampen “koud’ is in vergelijking met dat van gloeilampen. Vroeger was dit zeker waar. Maar de ontwikkelaars zitten natuurlijk ook niet stil. Naar aanleiding van wat de consument wil komen er steeds meer LED lampen op de markt die net zulk warm licht geven als de ouderwetse gloeilamp. Je kunt de lampen dus prima gebruiken voor de verlichting van je woonkamer, je slaapkamer of een sfeervol ingericht restaurant.

 

Waar koop ik voordelige LED verlichting?

Wil jij ook bezuinigen op je energiekosten en overstappen op LED verlichting? Dan kun je online eenvoudig een offerte aanvragen voor het laten installeren van LED verlichting in je woning of bedrijf. P. Hoekwater B.V. is een bedrijf dat hierover kan adviseren en dat de desbetreffende verlichting en armaturen ook levert. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie kan op deze manier eenvoudig voor goedkopere verlichting in woning of bedrijf gekozen worden.