5 redenen om zonnepanelen te installeren

redenen zonnepanelen

Er zijn genoeg redenen om over te stappen op groene stroom. De zonnepanelen kosten zijn goed terug te dringen waardoor het alleen maar aantrekkelijker wordt om hiervoor te kiezen. Het is zeker de moeite waard om de volgende redenen eens door te nemen als consument.

1. Blijvend geld besparen

Investeren in zonnepanelen lijkt misschien niet heel aantrekkelijk omdat het veel kost. Toch moet je dit op een andere manier bekijken. Het is namelijk zo dat je direct begint met terugverdienen omdat je energierekening flink omlaag gaat. Het is dus eigenlijk een kwestie van tegen elkaar wegstrepen tot je er zelfs aan gaat verdienen. Bedenk je immers dat je voor altijd minder kwijt bent aan de maandelijkse energierekening. 

2. Meerwaarde voor de woning

Wie zonnepanelen op het dak heeft, kan er zeker van zijn dat de waarde van de woning alleen maar hoger wordt. Het is daarom wel heel aantrekkelijk om die investering te doen, want de huizenmarkt draait toch al op volle toeren en zo kan je er dus ook nog eens flink meer uithalen. Zonnepanelen doen het zelfs beter dan veel andere opties zoals dakkapellen, isolatie, een aanbouw of vloerverwarming. Laat je informeren over de waardestijging door Zonduurzaam. Zij kunnen je ook alles vertellen over de gemiddelde terugverdientijd.

3. Beter voor het milieu

Dat zonnepanelen een belangrijk wapen zijn in de strijd tegen klimaatverandering, dat is wel bekend. Het is bovendien iets waar iedereen aan mee kan doen. Daarom is het zeker ook de moeite waard om dit te doen. Waarde is immers lang niet altijd in geld uit te drukken. Het is juist ook goed om te bekijken wat je voor de maatschappij kan betekenen. 

zonnepanelen
Waarom voor zonnepanelen kiezen

4. Geen invloed van energiebedrijven

Wanneer je met behulp van de zon je eigen energie opwekt, dan kan je er zeker van zijn dat je minder onder de invloed van energiebedrijven komt te staan. Dat is altijd fijn. Hoe meer je dit zelf in eigen hand hebt, hoe beter je af bent. Denk bijvoorbeeld aan stroomstoringen, daar heb je dan geen last meer van. Je kunt bijvoorbeeld ook veel meer flexibel zijn met het gebruik van je apparaten als je dit met eigen groene stroom doet.

5. Extra voordelig aanschaffen

Een specifieke reden om nu voor zonnepanelen te kiezen is het voordeel dat je hebt. Er zijn namelijk interessante overheidssubsidies die je kunt inzetten om je aankoop te doen. Dit is vooral voor zonnepanelen interessant, maar kan ook van voordeel zijn voor andere groene investeringen.