10 goede redenen om te kiezen voor houten vloeren

woonkamer vloer

Vloerbedekking, houten vloeren, PVC of laminaat? Dat is de grote vraag. In deze blog schreven we 10 redenen die je kunnen helpen bij het kiezen voor al dan niet een houten vloer. Houten vloeren zijn…

1. Aantrekkelijk

Zoals we allemaal weten, over smaak valt niet te twisten. Maar er is geen reden om te twisten over houten vloeren. Omdat ze verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid van uitvoeringen, houtsoorten en installatietypes. Houten vloeren brengen de natuur in huis en zijn een aantrekkelijke aanvulling op een grote verscheidenheid aan woonstijlen.

2. Gezellig

Houten vloeren hebben een levendige afwerking en geven een warme en huiselijke sfeer aan elk soort interieur. Ze zijn warm aan de voeten en elastisch onder de voet, waardoor ze de beste basis vormen voor comfortabel lopen op blote voeten!

3. Hygiënisch

Verzegelde vloeren voorkomen dat stof en vuil zich nestelen in de spleten tussen de houten planken. Bovendien kunnen vuil en stofpluis op een houten vloer sneller worden verwijderd. Verzegelde houten vloeren zijn daarom ook zeer geschikt voor mensen met een allergie.

4. Duurzaam

Met een goede verzorging kunnen parket en laminaat een vriend voor het leven worden. Houten vloeren kunnen tot 150 jaar meegaan, blijven tijdloos mooi en besparen de kosten en moeite van renovatie.

5. Gemakkelijk te installeren

Met parket of laminaat geef je je huis in een handomdraai een geheel nieuwe uitstraling. Of het nu door een vakman of door jezelf wordt gelegd – voor het leggen zijn slechts enkele gereedschappen nodig en de vloer kan al na enkele uren worden belopen.

6. Modieus

Als de tijden veranderen, verandert ook de mode en smaak. De voorkeur voor houten vloeren is echter al decennia lang dezelfde gebleven. Dat komt omdat houten vloeren zowel klassiek als modern zijn en vrijwel elke stijlverandering kunnen bijhouden. Subtiele houtsoorten passen bij extreme inrichtingsstijlen of neutraliseren de uitstraling van de ruimte. Moderne houtsoorten daarentegen kunnen een beslissende invloed hebben op het effect van de kamer en als modieus accent de tijdgeest oppakken.

7. Ecologisch

Niet elke houten vloer is ecologisch verantwoord. Let er bij de aankoop van de vloerplanken op dat ze afkomstig zijn van een houtproductie die de natuur in stand houdt en in evenwicht houdt. Bij de productie moeten alle hulpbronnen efficiënt worden gebruikt en moet het milieu zo weinig mogelijk worden vervuild door afval, uitlaatgassen en lozingen.

houten vloer
Er zijn verschillende soorten hout waar je uit kunt kiezen.

8. Gemakkelijk schoon te maken

Houten vloeren hebben niet veel nodig om schoon te worden. Regelmatig gebruik van een dweil, een bezem en een stofzuiger volstaan voor een grondig vloeronderhoud.

9. Natuurlijk

Kom in contact met de natuur. Houten vloeren brengen natuurlijkheid in elke ruimte door hun oorspronkelijke geur en oppervlak. Hout leeft en “ademt” zelfs in gesloten ruimtes. Zij ondersteunen het klimaat in de kamer door vocht op te nemen en weer af te geven.

10. Prijsbewust

Houten vloeren zijn een investering die de moeite waard moet zijn. Kwaliteitsvloeren hebben meestal een hogere prijs. Maar dit loont meestal de moeite. Want hoogwaardige afwerkingen van het oppervlak maken de vloer bestendig en garanderen een lange levensduur van uw vloer.