Zorg dat de warmte in je huis niet verloren gaat met de juiste dakisolatie!

dakisolatie voorkant

Dakisolatie is één van de belangrijkste vormen van isolatie. Dit komt omdat warmte naar boven beweegt en dus snel verloren kan gaan via het dak, wanneer deze niet goed geïsoleerd is. Het is daarom verstandig om je dak goed te isoleren om zo op je energierekening te kunnen besparen.

We onderscheiden verschillende soorten daken:

  • Platte daken
  • Hellende daken

Er zijn verschillende soorten daken en elk dak dient weer op een andere manier geïsoleerd te worden. Er wordt gebruik gemaakt van dakisolatie buitenzijde en dakisolatie binnenzijde. Beide daken kunnen geïsoleerd worden met zowel dakisolatie buitenzijde als dakisolatie binnenzijde.

Je ziet dat platte daken vaker met dakisolatie buitenzijde worden geïsoleerd. Wanneer dit vanuit de binnenzijde wordt gedaan heb je al snel de kans op vochtproblemen. Daarnaast zie je bij hellende daken dat er vaak vanuit de binnenzijde wordt geïsoleerd. Deze manier is effectief, goedkoop en goed voor het milieu, vervolgens kun je dit eenvoudig afwerken met gipsplaten. Tegenwoordig zie je dat een hellend dak ook vanaf de buitenkant geïsoleerd wordt, het voordeel is dat het ruimte besparend is voor de binnenkant van het dak.

Dakisolatie platen of isolatiedekens

Bij het isoleren van je dak kun je gebruik maken van dakisolatie platen of isolatiedekens. Welk soort het makkelijkst is om te gebruiken, hangt af van het soort dak dat je hebt. Zo wordt bijvoorbeeld voor isolatie aan de buitenkant van platte daken vaak gebruik gemaakt van PIR platen en XPS platen. Daarnaast wordt glaswol en steenwol vaak gebruikt voor het isoleren van binnenuit.

dakisolatie

Om te voorkomen dat er vocht doordringt in het isolatiemateriaal en dus in de totale constructie van je huis, kun je gebruik maken van folie. De folies voor dakisolatie zijn voornamelijk vochtregulerende en warmte- isolerende folies.

Kies voor de juiste dakisolatie

Dakisolatie is niet alleen een slimme keuze op het gebied van duurzaamheid, maar het kan ook de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zijn steeds meer geïnteresseerd in energiezuinige en goed geïsoleerde huizen. Een geïsoleerd dak kan daarom een positieve invloed hebben op de verkoopbaarheid van je huis.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het ruime assortiment dakisolatie van Sleiderink Bouwmaterialen. Heb je vragen over de juiste materialen of de juiste dikte? Neem dan contact op met één van hun productspecialisten!