Inspiratie voor lampen en verlichting in de woonkamer

lichteffect lamp

Wanneer je jouw woonkamer wilt aankleden met lampen en verlichting zijn er een aantal vragen die je moet beantwoorden. Je gaat nadenken over de soort lampen die je nodig hebt, de stijl van de lamp en de exact locatie van de verschillende lichtbronnen. In dit blog zetten we een aantal mogelijkheden uiteen, zodat je een goed beeld krijgt van de kracht en beperking van de iedere lampsoort. Je leest het hieronder.

Lamp op het dressoir

In iedere woonkamer staat wel een dressoir; een lage kast die gebruikt wordt om spullen in op te bergen en de kamer aan te kleden. Op een dressoir staan vaak woonaccessoires die de kamer een interessante look geven. Een boek, een plant, kaarsen of fotolijstjes zijn voorbeelden van objecten die vaak op een dressoir gezet worden. Vaak wordt er ook gekozen om een lamp op het dressoir te zetten. Meestal een subtiele lamp die de objecten op de kast net wat meer naar voren brengt.

Hanglamp boven de eettafel

Origineel is het concept misschien niet, zeer succesvol wel. Een hanglamp boven de eettafel is standaard, maar de hanglamp hoeft zelf natuurlijk niet standaard te zijn. Er zijn zoveel verschillende kleuren, stijlen, formaten en vormen te vinden dat je eigenlijk altijd wel iets vindt dat jou een speciaal gevoel geeft. Hang de lampen niet te laag, je moet elkaar wel aan kunnen kijken tijdens het eten. Ook worden lampen erg snel vies als ze te laag hangen.Een ander idee: hanglampen boven de salontafel. Een lamp in de woonkamer mag best een beetje opvallen. Let er wel op dat je onder de lamp door moet kunnen lopen. Ben je zelf niet zo groot? Dan zal je hier niet snel last van hebben, maar langere personen die vaak op bezoek komen des te meer.

Hoek van de kamer

De hoek van de kamer, wat moet je ermee? Het is handig om je kind in de hoek van de kamer te kunnen zetten als ze weer eens niet wille luisteren, maar wij opteren toch liever voor een stijlvollere oplossing. In de hoek heb je namelijk alle ruimte en gelegenheid om uit te pakken met een designlamp op de grond of op een bijzettafeltje. Geef je kamer net die extra lichtbron om de duisternis te bestrijden. Functioneel en het ziet er nog gezellig uit ook. Wat wil je nog meer?