Een paar tips voor uw woning.


We willen allemaal met plezier wonen en een eigen plekje creëren op deze wereld.Een eigen Woning is dan belangrijk maar er zijn ook mogelijkheden om een huurwoning aan te passen aan je eigen wensen.

Doe het lekker zelf.

Behangen en schilderen doet iedereen wel, maar binnenshuis mag je meer veranderen dan buitenshuis. Het aanbouwen van een open haard in de huiskamer of het aanbrengen van boekenplanken kan van een saaie salon een klassieke bibliotheek maken. Ook kunststof randen aan muren en kroonlijsten aan het plafond zou je zelf aan kunnen brengen.

Ook mag je binnenshuis bestaande constructie vervangen. De keuken naar eigen wens inrichten of een slaapkamer ombouwen tot kantoor aan huis, het kan allemaal. Wanneer je een beetje handig bent kun je met een paar ingrepen veel veranderen.

Speel met kleuren.

Schilderen kan iedereen. Maar gebruik je fantasie eens door kleuren te gebruiken als identificatie. Een slaapkamer met een naam is, zeker voor kinderen, ineens een stuk aantrekkelijker. De Blauwe Kamer of de Oerwoud Kamer klinkt leuker dan De Kamer van Marietje.

Dat wil niet zeggen dat je de hele kamer blauw moet gaan schilderen. De deur aan de buitenkant en een paar randjes en accentjes binnen kunnen al genoeg zijn. Ook in het behang en de vloerbedekking kun je kleuren terug laten komen.

Het gebruik van een kamer en de naam.

Het geven van namen aan kamers en ruimtes kan een leuke noot aan het huis geven. Breng naambordjes aan die op elkaar lijken en het is ook voor niet bewoners duidelijk waar ze moeten zijn. Let op, maak de naamplaatjes niet te professioneel, je wilt tenslotte ook niet dat de woning op een kantoor gaat lijken. Maak ze zelf, alleen of met de kinderen.