De voordelen van een serre plaatsen

Het is voor veel mensen een droom: je huis een stuk verlengen, zodat je meer leefruimte krijgt. Zo kun je meer spullen kwijt, maar geeft jou ook een stuk extra rust doordat de ruimte minder klein aanvoelt. Er bestaan een aantal manieren om extra ruimte in je woning te creëren en de woonkamer uit te breiden. Zo kun je bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen, een muur uitbreken of een serre plaatsen. In deze blog lichten we de voordelen het het plaatsen van een serre toe!

Ruimte, ruimte, ruimte

Dit is natuurlijk een open deur, maar het creëert echt veel meer ruimte. Het ligt er een beetje aan waar je hem plaats, maar als je de serre in de woonkamer bouwt dan kun je je woonkamer gewoon een heel stuk verlengen. Zo kan alles een stuk opschuiven en kun je het ruimer opzetten. Hierdoor voelt het – natuurlijkerwijze – minder benauwd en krap aan. Ook kun je, als je je huidige meubels niet meer mooi vindt, meubelstukken kopen die passen in de nieuwe grootte van de woonkamer. Je moet namelijk oppassen dat je huidige meubels niet in het niet vallen door de grotere ruimte. Hoe dan ook, een serre zorgt in ieder geval voor veel meer leefruimte!

serre plaatsen
Wat zijn de voordelen van het plaatsen van een serre?

Lichtinval

Doordat je een muur openbreekt, ontstaat er opeens veel meer lichtinval in jouw woning. In plaats van een of twee ramen, staat er nu ineens een heel groot raam. Hierdoor krijg je veel meer licht in je woning! Natuurlijk licht is goed en gezond, want je zet namelijk minder snel lampen aan. Het zal dus ook schelen in je portemonnee. ‘s Winters is het ook erg fijn, aangezien de dagen dan steeds korter worden. Echter, door de serre duurt de dag net ietsje langer doordat er nog net het laatste beetje zon naar binnen schijnt. 

Genieten van ieder weertype

Je kunt de serre natuurlijk ook inrichten als soort verlengstuk van je tuin. Zo kan je er in de winter genieten van het zonnetje, maar wel warm achter het raam. In de lente kan je ook van alvast een beetje bijbruinen in het voorjaarszonnetje doordat je heerlijk beschut zit achter het glas. Regen of zon, in een serre kun je altijd van het buitenleven genieten. 

Hier vind je meer handige tips en informatie over serres!