5 voordelen van vloerverwarming in de badkamer


Een fijne badkamer zorgt voor optimaal woongenot. Onder de douche of in bad kunt u heerlijk ontspannen en u houdt er een fris gevoel aan over. Voor de optimale ervaring mag een vloerverwarming in de badkamer niet ontbreken. Na een heerlijke warme douche op koude tegels stappen is geen prettige ervaring. Naast het prettig comfort heeft vloerverwarming in de badkamer nog meer voordelen. Lees hierover in dit artikel.

Constante temperatuur

Een vloerverwarming in de badkamer zorgt voor een constante temperatuur en gelijkmatige verspreiding van de warmte. Zeker in de winter kost het zo een stuk minder tijd en energie om de badkamer op te warmen dan met een traditionele radiator. De warmte ervaring is met vloerverwarming optimaal, waardoor het niet nodig is om de temperatuur heel hoog in te stellen.

Meer ruimte

Een badkamer kan nooit groot genoeg zijn. Het is erg prettig om voldoende ruimte te hebben om uw lichaam te verzorgen en aan te kleden. Ook is het fijn om verzorgingsproducten, handdoeken en andere benodigdheden op te bergen in de badkamer. Met een vloerverwarming heeft u ineens een stuk meer ruimte in de badkamer! Tegen de muur waar nu de radiator hangt kunt u bijvoorbeeld een extra kastje kwijt.

De vloer is sneller droog

Het is een heerlijke ervaring om uit de douche op een verwarmde vloer te stappen. U heeft als het ware uw eigen persoonlijke spa aan huis. De warme vloer heeft nog een ander groot voordeel: de vloer is een stuk sneller droog. Door de hogere temperatuur van de vloer verdampt het water gewoon. Handig!

Gemakkelijk schoonmaken

Vloerverwarming is echt een uitkomst voor iedereen die niet van schoonmaken houdt. De traditionele verwarming is lastig schoon te maken met allerlei hoekjes en gaatjes. Bovendien trekt een radiator stof aan wat door de luchtcirculatie door de hele ruimte zweeft. Met vloerverwarming heeft u minder last van stof en maakt u simpelweg schoon door de vloer te poetsen.

badkamer
Met een vloerverwarming in de badkamer is de vloer sneller droog na gebruik.

Betere luchtkwaliteit

Met vloerverwarming is de luchtvochtigheid tot wel 11% lager dan bij een traditionele radiator. Hoe dat komt? Door de gelijkmatige verspreiding van warmte ervaart u sneller een aangename temperatuur. Dat betekent dat u minder hard hoeft te stoken voor een warme badkamer. Zo geniet u van een betere luchtkwaliteit, wat direct invloed heeft op uw goede gezondheid!

Vloerverwarming in uw badkamer?

Bent u overtuigd van de voordelen of heeft u toch nog wat vragen? Neem contact op met een vloerwarming specialist voor meer informatie en vrijblijvend advies. Informeren naar de mogelijkheden is de eerste stap naar een perfecte badkamer. Succes!