5 manieren om je interieur te stylen

Zilveren lijsten

Een mooi gestyled interieur is iets wat we allemaal willen. Ongeacht je persoonlijke smaak en voorkeur, we willen allemaal graag dat de inrichting van ons huis op orde is en uitdraagt wie we zijn. Helaas is een leuk gestyled interieur nog niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. De wereld van interieurdesign is gigantisch en het vinden van de juiste stijl voor jouw inrichting kan nogal tijdrovend zijn. Waar moet je beginnen? Maak je geen zorgen. Dit artikel geeft je 5 manieren waarmee je de inrichting van je huis naar een nieuw niveau kunt tillen. 

Planten zijn je beste vrienden

Wil je meer leven in de brouwerij brengen? Denk er dan eens over na om voor wat meer groen in huis te zorgen. Met meerdere, verschillende kamerplanten in huis creëer je al snel een levendige omgeving waarin je heerlijk tot rust komt. Zo is het altijd leuk om een hangplant bovenop een kast of bij het raam te plaatsen. Dan kan de plant lekker zijn gang gaan en naar beneden groeien. Wil je niet alleen groen, maar ook andere kleuren in huis? Voeg dan hier en daar een bloemetje toe. Niet alleen verrijkt dat het kleurenpalet van je inrichting, bloemen ruiken ook nog eens lekker. Zo breng je op meerdere zintuiglijke niveaus verandering aan in je leefomgeving.

Laat zien wie jij bent

Wil jij echt je eigen stempel op je interieur drukken? Laat dan zien wie jij bent met meerdere foto’s en fotocollages in huis. Het maakt niet uit of het om vakantiefoto’s, familieportretten of gewoon een grappige foto gaat die je ooit met je beste vriend hebt gemaakt tijdens een avondje stappen. Foto’s laten zien wie we zijn en wat belangrijk voor ons is. Laat die prachtige foto van je hond of kat extra stralen en maak er een fotoprint op canvas van. Met een mooi canvas aan je muur komt niet alleen de foto volledig tot zijn recht, het verrijkt ook je inrichting. Frame het canvas met een stijlvolle baklijst en hang het geheel op een prominente plek. Zo geniet je in stijl van je mooiste herinneringen. Kijk eens op https://www.baklijst.nl/ en laat je inspireren. Een baklijst geeft dat extra randje wat elk canvas verdient.

Tijd voor een nieuw kleurtje

Wil je de handen echt uit de mouwen steken? Gooi het roer dan helemaal om en voorzie je interieur van een nieuw, fris kleurtje! We raken maar al te makkelijk gewend aan dezelfde kleuren patronen die we in huis hebben. Van tijd tot tijd is het een goed idee om de boel eens flink op te schudden en voor volledig nieuwe kleuren te gaan. Dit kun je doen door je muren opnieuw te schilderen of te behangen, maar ook door nieuwe meubels en woonaccessoires in een andere kleur toe te voegen. Let hier wel op dat je voor consistentie gaat. Te veel verschillende kleuren door elkaar kan een ongemakkelijk gevoel geven waardoor je thuis maar moeilijk tot rust kunt komen.

fotolijst
fotolijst

Nieuwe meubels maken het verschil

Unieke meubels, die niet alleen handig zijn maar ook echt opvallen, kunnen het kloppend hart van jouw interieur worden. Het gaat hier niet alleen om een plek om te zitten of een plek om iets neer te zetten; het gaat erom iets in huis te halen dat opvalt, een gesprek kan starten en dat een kunstwerk op zich kan zijn. Bijvoorbeeld, een bijzondere stoel kan dienen als een beeldhouwwerk in je kamer, met zijn vormen, kleuren en texturen die bijdragen aan de totale look van je ruimte. Een opvallende tafel kan een statement maken met zijn ontwerp en materialen, zoals een blad van gerecycled hout dat boordevol karakter zit, of een glazen blad dat maximaal licht in de kamer brengt. Bijzondere kastjes kunnen jouw persoonlijke stijl uitdragen en een unieke opberg oplossing bieden. Onthoud dat elk meubelstuk een kans is om jouw stijl en persoonlijkheid te laten zien, en dat elk stuk kan bijdragen aan de totale look van de ruimte. Met zorgvuldig uitgekozen opvallende meubels kun je een plek creëren die zowel stijlvol als comfortabel is.

Zet de toon met licht

Verlichting is bepalend in je interieur. Met de juiste lampen kun je de hele sfeer van een kamer veranderen, specifieke plekken in de spotlight zetten en zelfs hoe groot of klein een ruimte lijkt, beïnvloeden. Het is een beetje magisch hoeveel impact verlichting heeft! Stel je eens voor dat je een gezellige staande lamp naast je lievelingsstoel zet. Perfect voor die avonden waarop je heerlijk wilt lezen, toch? Of wat dacht je van een paar unieke spotjes die je kunstwerk met die prachtige baklijst helemaal tot z’n recht laten komen? Dat is pas echt een manier om je kunst in de schijnwerpers te zetten. Je kunt ook spelen met verschillende soorten lampen, zoals hanglampen, tafellampen, vloerlampen of zelfs LED-strips. Ze kunnen allemaal bijdragen aan de sfeer die je wilt creëren in je huis. Dus, ga lekker experimenteren en kijk wat het beste bij jouw stijl past!