Het profijt van een kwalitatieve waterontharder

leidingwater

waterontharderNederland heeft hard leidingwater. Met hard water wordt bedoeld dat het water veel kalkdeeltjes bevat. Kalkdeeltjes is een verzamelnaam voor de stoffen calciumwaterstofcarbonaat en magnesium. De hoeveelheid kalkdeeltjes wordt uitgedrukt in een Duitse hardheid. Hoe hoger de hardheid van het water, hoe meer kalkdeeltjes het bevat. Een hoge waterhardheid kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben voor de jou, jouw woning en jouw elektrische apparaten. Om voorgoed van al deze nare gevolgen af te zijn, kun je een kwalitatieve waterontharder laten installeren. Het harde leidingwater stroomt eerst door de waterontharder heen, voordat het jouw huis verder instroomt. In de waterontharder worden de calciumdeeltjes en magnesiumdeeltjes uit het water gehaald door middel van hoogwaardige hars. De deeltjes hechten zich aan de hars en het ontharde water stroomt jouw woning binnen!

De gevolgen van hard water

Hard water heeft een heleboel nare gevolgen:

  • Hard water zorgt ervoor dat er meer nodig is van bepaalde producten om het gewenste effect te krijgen. Er is dus meer limonade of koffie nodig om een goede smaak te creĆ«ren. Hetzelfde geldt voor schoonmaakmiddelen, er is meer van nodig om ervoor te zorgen dat het de juiste werking heeft.
  • Hard water zorgt ervoor dat uw wasgoed sneller grauw wordt. Denk hierbij aan witte was die grijzige waas houdt, of gekleurde was, waarvan de kleuren een beetje vervagen. Daarnaast zorgt het harde water ervoor dat het wasgoed stug wordt.
  • Hard water zorgt ervoor dat er strepen achter blijven op jouw zojuist gewassen ramen. Deze strepen worden veroorzaakt door de kalkdeeltjes die in het water zitten. Door deze strepen lijkt het soms alsof de ramen nog vies zijn, terwijl dat niet het geval is.
  • Hard water zorgt er ook voor dat uw bestek, servies en glaswerk een dog laagje krijgen. Door veelvuldige aanraking met water komt er steeds weer een klein laagje overheen, dat zelfs niet voorkomen kan worden door goed afdrogen

Een waterontharder zorgt ervoor dat al deze ergernissen verleden tijd zijn. Onthard water heeft een ontkalkende werking, zodat de gevolgen van het harde water dat voorheen door jouw woning stroomde, na een aantal weken al niet meer zichtbaar zijn. Door een kwalitatieve waterontharder kan jij weer zorgeloos genieten van een kalkvrije woning!